Izvlačenje - 1.Maj

Napokon je došao taj dugo očekivani datum koji ste čekali 6 meseci. Za neke dug period, za druge je brzo prošlo. Sve u svemu, pred nama je bitaj datum. Dan druge faze vašeg putovanja. Dan kada ćete saznati da li ste izvučeni za dalji proces dobijanja zelenog kartona.

U zvaničnom obaveštenju u koji smo gledali cele zime jeste, da je objava rezultata tačno u podne po centralno zapadnom vremenu.

Entrants in the Diversity Visa 201x program may check the status of their entries through the Entrant Status check on the E-DV website beginning on May 1, 201x.


To znači, da kad je kod njih 12 sati, tj podne, kod nas je popodne 6 sati ili tačnije 18h. A to znači da kod nas rezultati izlaze u 18 h, 1. Maja.  Međutim svake godine se sistem skoro zablokira i tako pristup online proveri rezultat nije moguće istog dana, ili ako imate BAŠ debele živce, možda i uspete. Zamislite 7 miliona ljudi na istom sajtu pokušavaju istu radnju kao i vi, pa nije ni čudo da ne može. Možete sačekati da prođe par sati, ali iskreno ni to ne utiče jako puno. Najbolje da se suzdžite i da izdržite barem naredog dana do jutra. Iz iskustva vam kažem da je bolji učinak. Ustanete, doručkujete, skuvate kafu i onda sednete da proverite. I verujte mi odmah će vam otvoriti.

Kada odete na sajt  https://www.dvlottery.state.gov/   otvoriće vam se početna strana sa informacijama koje su vam bitne, a pored toga i informacije za selektovane iz prošle fiskalne godine. To je ista ta internet strana gde smo unosili podatke u oktobru.
a dnu stranice će vam pisati

Please click the link below to check DV-201x and DV-201x Entrant Status:



The Internet Explorer browser best supports this application.

Dakle kada kliknete na gore pomenuti link izaćiće vam stranica gde treba da upišete sva potrebne informacije da biste mogli saznati jeste li je vasa aplikacija izvučena ili ne.


Kao što vidite traže informacije koje već imate. Jedina važna stavka vam je pod 1. Confirmation Number.  Bez tog broja ne možete proveriti jeste li izvučeni. Zato treba da se potrudite da slučajno ne izgubite svoj konfirmacioni broj, jer vam ne mogu izdati drugi, niti ga možete nabaviti na bilo kakv načina ako ste ga izgubili. Možete poslati sami sebi na mail, da prepišete na više papira, šta god samo da ga imate.

E kada ukucte brojeve, ime prezime i godinu rođenja onda vas samo klik deli od sudbonosnog odgovora.

      Ako vam izađe ova stranica, imate odobrenje da vriskate, vičete, urlate, lupate, lumpujete, napijete ili jednostavno slegnite ramenima, šta god da vam je volja. Sa ovim prešli ste drugi proces. Sledeći korak koji morate uraditi jste da odete na sajt zvanični na kome imate korak po korak šta raditi nakon izvlačenja.


A kako izgleda kada niste selektovani na sareću ne znam , ali svakako stam stavio u prilog da vidite
Ovako ozgleda ako vam se ovde završava za ovu godinu...
Entry_Was_Not_Selected_2013.jpg

Коментари