Uputstvo za prijavu na lutriju

Prijava na lutriju moežete izvršiti na dva načina:
  • Preko državnog sajta Američke Vlade
  • Preko agnecija koje se bave prijavom
Mi se sad nećemo baviti agencijama,nego ćemo objasniti kako sami da se prijavite.
Prijavu vršite preko Sajta Američke Vlade  i to besplatno. Prijava na lutriju se za sada ne naplaćuje.
Prijava traje oko mesec dana, i u tom periodu se možete prijaviti. Jedna osoba može podneti samo jednu prijavu, inače ćete biti diskvalifikovani. Nemojte čekati zadnji dan da se prijavite, jer ne znate šta može da se desi, može sajt prestati sa funkcijom,da padne server...

Zahtevi za prijavu
  • Morate biti rođeni u jednim od zemalja koje mogu učestovati u Lutriji. Ove zemlje se menjaju svake godine. Ako ste rođeni u zemlji koja je na listi ineligible ,možete učestvovati ako je vaš supružnik rođen u nekim od zemalja koju mogu učestvovati u lutriji, ali jedino onda ako učestvujete zajedno sa njim, oboje dobijete vize i zajedno ulazite u US. Drugi način jeste ako su vam je roditelj ili oba roditelja rođeni u nekim od zemljama koji mogu učestvovati, možete se odazivati na tu zemlju, jedino ako ta zemlja može učestvovati u lutriji.
  • Morate imati potrebnu edukaciju ili radno iskustvo da biste učestvovali. Morate imate najmanje redovno završenu srednju školu, što je jednaka 12. godišnjem školovanju.Dakle morate imati završenu četvorogodišnju srednju školu, jer je po njihovom standardu High School 12 godina školovanja. Ne mogu kombinacije tipa vanredno i redovno. ILI ako imate 2 godine radnog iskustva u zadnjih 5 godina, i to na poslovima koje zahtevaju najmanje 2 godine treninga. Na sajtu Američkog Zavoda za zapošljavanje možete naći pet grupa, od kojih se kvalifikuju samo 4. i 5. grupa poslova. Opis radnih mesta za Četvrta Grupa Poslova i za Petu Grupu Poslova. Međutim ako konkurišete preko radnog iskustva morate imate dokaza da ste radili na tim poslovima, ali nikako na crno.
Kada otvorite sajt www.dvlottery.state.gov otvoriće vam se ova stranica












Prva opcija jesu instrukcije, koje opisuju kompletnu proceduru, a koja je ovde isto na ovom blogu opisana.

Druga opcija jeste Photo Validator. Tu možete da proverite još jednom sliku



I treća opcija je Begin Entry. Klikom na ovaj link počinjete unos za dv lutriju.



na ovome linku proveravate da li ste izvučeni ali nakon prvog maja sledeće godine. Ili Učesnici prethodnih godina mogu proveravati do 30. septembra sledeće godine.











Nakon Klika na opciju Begin Entry otvara vam se sledeći prozor







1. Unosite ime i prezime, Ispod svakog podatka ima cheking kockicu u slučaju da nemate taj podtaka. U našem slučaju većina sa naših prostora nema Middle name, tako da čekirate tu kockicu.

2. datum rođenja


3. Rod(muško, žensko)

4. Grad gde ste rođeni



5.Zemlja gde ste rođeni




6. Zemlja preko koje konkurišete za DV lutriju. Ako konkurišete preko zemlje koja je među zemljama koje mogu konkurisati, onda kliknete na YES kružić.Ostalo možete preskočiti.



7. Fotografija






8. Poštanska adresa
  8a. U slučaju da neko drugi prima
   poštu umesto vas(opciono)
  8b.Adresa(obavezno)
  8c. Ovde možete upisati broj
  apartmana/stana(opciono)
  8d.Grad(obavezno)
  8e.Pokrajna/Provincija/Distrikt(obavezno)
  8f. Poštanski Broj(obavezno)
  8g. Zemlja(obavezno)

9. Zemlja u kojoj danas živite

10. Broj telefona(opciono)


11. E-mail adresa. Ovo obavezno unesite.


12. Najveći stepen školovanja.
Ovde stavljate koji vam je najveći stepen edukacije do ovog trenutka. Ne zaboravite da je potrebno najmanje srednja škola ili 2 god radnog iskustva.




13. Bračni status



14. Broj dece


Idete na continue ili ako se predomislite klikćete na cancel entry




















Kada ste završili sa tim delom, i ako nemate dece ili bračnog partnera onda dolazite na opciju gde pregledate vašu prijavu. A ako ste upisali da imate bračnog partnera i/ili dete/dece onda vam se otvara ova opcjija





U ovim poljima unosite osnovne podatke
pod rednim brojem 13. za suprižnika

Dok kod rednog broja 14. za decu.

Fotografije moraju biti istih karakteristika kao i vaš.




























Kada ste uneli podatke možete se vratiti korak nazad na 1. stranu da ispravite nešto, da odustanete ili za nastavite dalje













Kada završite sve, javlja vam se opcja autentifikacije, gde unosite u polje kod sa slike. Kada to uspešno obavite poljavljuje vam se završna i najvažnija stanica od svih!!!!!!















Ovu stranu odštampajte, prepistite, sačuvajte, pošaljite sebi na mail, pošaljite drugima od svojih najbližih. Radite šta god treba samo da ne izgubite ovaj broj. Jer ako izgubite ovaj broj nećete moći da proverite dal ste izvučeni ili niste.Ne mogu vam izdati drugi broj, niti ga možete nabaviti na bilo kakav način ako ovo izgubite. U svakom slučaju naj važniji vam je Confimation Number.


Sada ostaje jedino da čekate 1. Maj sledeće godine da proverite dal ste izvučeni. Ostaje Vam 7 meseci čekanja. Za to vreme štedite što više možete, raspitujte se gde imate nekoga, gde biste voleli da živite i tako te stvari koje možete. Sreća u današnje vreme internet je prepun informacija i možemo mnogo toga naći šta nam treba.

Коментари

  1. Ne otvara mi se Submission Confirmation, odn poslednja najbitnija stranica. Sta da radim?

    ОдговориИзбриши
  2. Diplomirana Visoka skola....kako to popuniti u prijavi za lutriju? Hvala
    Poz

    ОдговориИзбриши
  3. Ako mislis na 4 god. fakulteta, to je University Degree, a ako je 2 god. visa skola toga nema na popisu, jer to mu dodje izmedju srednje i faxa.

    ОдговориИзбриши
  4. Visoka skola od 3 godine je u pitanju. Studiranje isto kao na fakultetu, po Bolonji, isti princip studiranja i bodovanja, i isto na univerzitetu, ali samo je krace za jednu godinu. Mada sada postoje i od godinu, dve dana studije i taj stepen stvarno nema rang, znam za to.

    ОдговориИзбриши
  5. zanima me sta dobijes ako te izvuku jel samo visu sve otale troskove snosis sam? kako za smestaj ako tamo nemas nikog?

    ОдговориИзбриши
  6. Dobija se samo viza i legalni papiri a ostalo sve sam. Ako nemas nikog snalazis se, ali oni ti traze garanciju da imas tamo neki kontakt da ne bi te izdrzavalo socijalno, na teret drzave da ne bi bio/la. Takodje ti treba adresa da bi ti poslali green card kasnije.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. A sta ako nemamo bas nikog tamo, jel moze garancija da im bude ako nadjemo neki stan za izdavanje ili tako nesto?

      Избриши
  7. Da li u prezimenu treba da stavim ć ili c i da li za Beograd treba da napisem Belgrade?

    ОдговориИзбриши
  8. Postovani,
    Imam zavrsenu trogodisnju srednju skolu,ali posle nje sam zavrsio visoku skolu u trajanju od 3 godine po bolonjskom programu! Da li ja imam prava da konkurisem?

    ОдговориИзбриши
  9. Oskark pre svega da pohvalim stranicu, smatram da je sve objasnjeno lepo i prcicizno,cak mi se vise dopada nego onaj zelena lutrija,jer smatram da je onaj prennatrpan suvisnim pitanjima na forumima!
    konkretno zanimam me: moja supruga je takodje zavrsila srednju trogodisnju skolu. ima da odradi jos diplomski na visokoj skoli strukovnih studija. da li ona ima pravo da se prijavi u takvoj situaciji ,ako ne stigne da odradi taj diplomski dok traje prijava sada u oktobru??? da li bi u slucaju da je izvuku bila diskfalifikovana ,a do tad taj diplomski bi bio gotov?!
    hvala unapred!

    ОдговориИзбриши
  10. Kako napisati Sindjelicev trg ulicu? Dj ili samo d?

    ОдговориИзбриши
  11. Danas sam aplicirao za zelenu kartu, imam zavrsenu cetvorogodisnju skolu. Do cetvrtog srednje sam bio ok i onda sam cetvrti razred zavrsio vanredno 6-7 godina kasnije. To se ne priznaje kao redovno skolovanje?

    ОдговориИзбриши

Постави коментар