Avionska Karta


Šta reći osim biti uporan. Traženje avionske karte
 uopšte nije naivan posao :) Pogotovo ako želite da prođete jeftino, a verujem da svi težimo tome.

Avionske karte možete tražiti na vec par poznatih sajta od kojih su vam neke inostrane, neke domaće. A to:
 

Ili imate I dosta naših agencija koje imaju sajt preko koga možete da pretražujete karte. A to su obično:

A druga varijanta je da idete od turističke agencije do turističke agencije I da se raspitate koja vam je jeftinija varijanta. Možete ih kontaktirati mailovima.

Treba doduše uzeti u obzir da poneki aerodrome u okolnim zemljama naplaćuju manje taxe, pa vam se može desiti da jeftinije prođe ako proširite vidik, mada to stvarno ne mora da znači.

Doduše jedno morate znati. Sve te agencije online I offline koriste ili Amadus ili Travelport software ili bolje reći system za pretragu globalnih letova.

Od ova dva Amadeus ima opciju da na njihovom sajtu vršite pretrage letova I tu vam je najjeftinije. Adresa im je Amadeus.net, dok travleport nema tu opciju, jedino ima opciju da proverite vašu rezervaciju, isto kao što to možete na amadeusovom sistemu checkmytrip.com 

Booking.com
Bez obzira gde vršite rezervaciju karte, na kraju vi dobijate svoj e-ticket, tačnije broj vase elektronske karte. Obične karte se ne izdaju vise, jedino dobijete samo vaš broj. Tačnije 95% tržišta je sada u e-kartama.

Коментари

  1. Nisam stigao ranije da te pohvalim za informacije.
    Svaka cast i hvala! :)

    ОдговориИзбриши
  2. Анониман13. јун 2013. 03:13

    Oskar, svaka čast... Mnogo su mi koristili tvoji postvi mislim da bi mi bilo nemoguće neke stvari saznati da nije bilo tvojih postova... Bilo bi korisno kada bi napravio u dogledno vreme još dve kategorije posle "Avio Karte" jednu kako tražiti i naći posao i drugu kako tražiti i naći smještaj.

    PozZ Dražen BIH

    ОдговориИзбриши
  3. a da li moze neko da mi odgovori interesuje me ako te izvuku na lutriji sta dalje da li sam placas katru trazis smestaj itd o svom trosku ili nesto njihova drzava finansira??hvala

    ОдговориИзбриши

Постави коментар