Smestaj za pocetak


Smeštaj ili privremeni smeštaj za pocetni period dok ne budete u mogucnosti da iznajmljujete svoj stan.
Ako nemate porodicu ili prijatelje u SAD sa kojima možete da ostanete ili da zivite sa niima, preporučljivo je organizovati smeštaj pre nego što se preselite u SAD.

Imate razlicite mogucnosti, U zavismost i koliko imate para
Ako ste mozda od onih koji imaju bas puno srece ili imate nekoga ko vam moze pomoci u papirologiji, Možete da iznajmite stan ili kuću pre nego što se preselite. Sto je malo teze i u stvarnosti retko ko ima nekog tako bliskog i poverljivog da vam sredjuje stan. Obicno u ovim situacijama oni budu vasi co-signer-i, sto vam bukvalno pozajmljuju njihov kredit score. No ako vam sve ovo uspe ostalo nije tesko.Inace traženje stana u SAD je relativno lako i zavisno od toga gde se odlučite za život, cene iznajmivanja su od prosecne do prilicno skupe. . Naravno, cene stanova se veoma razlikuju od razlicitih faktora i to:
  • koji deo grada zelite da zivite. u boljim delovima grada su po pravilu skuplje, i obrnuto.
  • koja i koliko udaljena je skola ili srednja skola
  • da li ima parka u blizini
  • koliko je zgrada stara
  • velicina zgrade, u glavnom veci stambeni objekti su malo jeftiniji, a zgrade recimo sa 4-6 stanova su prilicno skuplje.
  • Stanovi u podrumu su jeftiniji, ali ...podrum bas i nije najsvetliji.
  • sta stan sadrzi, grejanje, klima, struja, kuhinjski aparati, masina za ves, masina za sudove.
imate mogucnost ako se dogovorite sa vlasnicima sa AirBnb, mozda i dobijete jeftiniji smestaj nego obicno ako recimo ostanete po ceo mesec.


Ako imate malo vise para na raspolaganju, uvek možete živeti u hotelskoj sobi dok tražite savršeno mesto za život. Mnogi hoteli nude snižene cene za duži boravak. Jedino u ovom slucaju sta raditi sa suvisnim stvarima ili namestajem ili sve zavisi kako dolazite. Imajte na umu da možda nećete imati dovoljno mesta za sve vaše kutije u hotelskoj sobi.
Imate dosta sajtova da proverite cene, meni najbolja i najjeftinija je booking.com.



Booking.com






Savet: Prostori za skladištenje su svuda u SAD, a cene najma su obično prosecne pa cak i jeftine. Ako vam je potrebno vrieme da pronađete savršeno mesto za život, trebali biste razmisliti o iznajmljivanju.
Opcija je da iznajmite stanove preko sajtova, mnoge cete naci isto na booking.com



Na ovim sajtovima imate mogucnost da se registrujete za rewwards, sa kojim cete dobiti poene ili nocenja. recimo za 10 nocenja dobijete 1 nocenje besplatno.


Коментари